Duurzaamheid

Richtsnoeren voor het milieubeleid

 

De milieuvriendelijkheid van reinigingsproducten heeft voor ons een hoge prioriteit. CleanTruck producten bevatten grondstoffen die een zeer hoge biologische afbreekbaarheid hebben die verder gaat dan de wettelijke eisen. Uitgebreide tests en inspecties hebben dit bewezen (zie TÜV SÜD en DEKRA rapporten).

Biologische afbreekbaarheid is echter slechts één van de vele criteria voor de beoordeling van de milieuvriendelijkheid van schoonmaakmiddelen. Daarnaast is ook het scheidend vermogen van belang, d.w.z. hoe snel schadelijke koolwaterstofhoudende vuildeeltjes zich van het water in de olieafscheider afscheiden en worden vastgehouden. Het advies van DEKRA-experts bewijst dat CleanTruck-producten snel scheidend zijn in de olieafscheider.

Het gehele fabricageproces is evenzeer van belang voor de beoordeling van het algehele ecologisch evenwicht. Bij Cleantruck wordt het fabricageproces voortdurend op milieuvriendelijke wijze verbeterd; de noodzakelijke proceswarmte wordt bijvoorbeeld opgewekt door thermische zonne-installaties. Bovendien beschikt de onderneming over een fotovoltaïsch systeem op het dak van het productiegebouw, waarmee per jaar 10 MW aan milieuvriendelijke elektriciteit wordt opgewekt.

Een milieuvriendelijk bedrijfsbeleid kan ook zichtbaar worden gemaakt door de producten als sterke concentraten te leveren. Dit betekent dat er minder verpakkingsmateriaal nodig is en dat de energetische transportinspanning wordt verminderd. De milieuvriendelijke verwerking wordt ondersteund door een uitgebreid gamma van toepassingshulpmiddelen. Zo brengt de CleanTruck spuit T 640 altijd slechts zoveel middel op als nodig is voor een stralend resultaat - en niet meer!

Effektive Reinigungsmittel für LKW aus nachwachsenden Rohstoffen

Wij zien de belangrijkste bijdrage aan de bescherming van het milieu in het feit dat CleanTruck producten precies zijn afgestemd op de eisen van het reinigen van vrachtwagens. Wat heb je aan het milieuvriendelijkste product als het niet werkt? Als bijvoorbeeld dekzeilen van vrachtwagens niet goed worden schoongemaakt, verliezen zij hun functie als reclamedrager en moeten zij voortijdig door nieuwe worden vervangen. De verwijdering van het oude dekzeil vervuilt ons milieu evenzeer als de productie van het nieuwe.